(Opvoed) Opstellingen

 

Eenvoudig, praktisch en effectief.

 

Een opstelling werkt heel eenvoudig. Je onderzoekt, met één van ons, kort je vraag: waar worstel je mee, waarin wil je verandering aanbrengen?

Vervolgens breng je dit thema in beeld. Je kiest voor elk gezinslid, inclusief jezelf, een vloertegel. Deze vloertegels geef je een plek in de ruimte; je drukt hiermee uit hoe je de positie van de verschillende gezinsleden op dat moment – puur gevoelsmatig – ervaart.

Hierna word je uitgenodigd om je eigen positie in te nemen; je stapt letterlijk in de dynamiek van je gezin/familie. Van daaruit gaat het stromen. Je hoeft alleen maar te kijken naar het plaatje dat je hebt neergelegd, en te voelen wat er in je gebeurt. Je zult versteld staan van de kracht van deze ervaring. Je zult inzicht krijgen in je vraagstuk op een dieperliggende (emotionele) laag.

De puzzelstukjes vallen op zijn plaats. 'Als vanzelf’ wordt van daaruit helder wat je te doen staat om tot een fundamentele en blijvende oplossing te komen. De veranderingen hebben een domino-effect op de dynamiek in het gezin/familie. 

Als je als ouder een vraag hebt dan heeft iedere ouder een eigen familiegeschiedenis en zal dus vanuit zijn eigen perceptie reageren op de dynamiek in het gezin. Het kan dus zijn dat voor beide ouders een afzonderlijke ( opvoed) opstelling nodig is.

De kracht van de (opvoed) Opstelling

 

  • Vaak is 1 sessie genoeg.

  • Eén op één, dus privé.

  • Je kind hoeft niet mee als het om een opvoedvraag gaat.

  • Blijvende oplossing doordat essentie wordt geraakt.

  • De opstelling werkt positief voor het hele systeem/gezin.

  • Je werkt aan de vraag in het Hier en Nu.

Postadres

Céramiquelaan 133
1031KG Amsterdam

Tel. Marion:      0643284074

Tel. Hanneke:   0624696396

© 2018 Praktijk Boom

Praktijkadres

Studio van Hout

Dorpsstraat 42

1121 BX LANDSMEER

KvK: 72574542

Adiona-websitebanner-transparant-300x150
Logo_StichtingOpvoegopstellingen_transpa
keurmerk_sensikids.png
  • Praktijk Boom Facebook