HANNEKE SCHRIPSEMA

 

 

 

Als kind zei ik altijd dat ik moeder en juf wilde worden. Samen de wereld met kinderen ontdekken in zowel een school- als een thuissituatie, dat leek mij ideaal. Ik had een grote fantasie. Speelde graag juf, tekende vellen vol of verzon verhalen voor een zogenaamde groep kinderen. Graag wilde ik meer weten over hoe kinderen denken, leren en zich ontwikkelen.

 

Daarom ben ik ontwikkelingspsychologie gaan studeren. Na mijn studie heb ik als pedagoog gewerkt bij een kindercentrum in Amsterdam en als freelancer bij de Amsterdamse schoolbegeleidingsdienst. Tijdens mijn werk in het kindercentrum schreef ik veel over de kinderen. Langzaam ontstond het verlangen om verhalen te schrijven voor en met kinderen. En heb ik mijn eigen verhalenpraktijk opgericht. Elke keer werd ik verrast door de kinderen, welke oplossingen zij verzonnen voor de dingen of situatie waar kinderen tegenaan liepen in hun leven. 

Naast mijn eigen praktijk was ik werkzaam als freelancer in een GGZ instelling in Zaandam. Samen met een collega bedachten we dat kinderen zich mogelijk veiliger en vertrouwder voelden in een kleinschalige praktijk. We hebben een kinderpraktijk in Amsterdam Noord opgericht.

 

Door het werken met kinderen en het samen schrijven van verhalen merkte ik dat je met de verhalen soms een laag dieper kwam dan met praten. Je raakte de ziel.

Naast mijn studie psychologie was ik ook nieuwgierig naar de intuïtie. Zo heb ik diverse cursussen gevolgd op het gebied van intuïtieve ontwikkeling, healing en bewustzijn.
 

Nu zet ik zowel mijn psychologische als intuïtieve kennis in tijdens de coaching met jou als ouder en met je kind. Ik hoop dat jullie allebei zelf kunnen ervaren wie je bent op zielsniveau, wat je kunt én dat je hiervoor gaat staan. Tijdens de coaching ontdekken we samen welke kwaliteiten je als ouder en als kind hebt. Daarbij probeer ik lastige situaties luchtig te houden. Humor vind ik een belangrijke factor.                                             

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, een dochter en een zoon, van 20 en 16 jaar

Postadres

Céramiquelaan 133
1031KG Amsterdam

Tel. Marion:      0643284074

Tel. Hanneke:   0624696396

© 2018 Praktijk Boom

Praktijkadres

Studio van Hout

Dorpsstraat 42

1121 BX LANDSMEER

KvK: 72574542

Adiona-websitebanner-transparant-300x150
Logo_StichtingOpvoegopstellingen_transpa
keurmerk_sensikids.png
  • Praktijk Boom Facebook