Nieuwsbrief "keuzes" sept 2020

Aangezien jij degene bent die met jouw keuzes moet leven, is het van

belang zeker te weten dat ze van jou zijn.

( Alan Cohen)

Keuzes

De zomervakantie is voorbij. Heb jij ook weer zin in de omschakeling van het vakantieritme naar het werk- en/of schoolritme? Ben je, net als wij, deze zomervakantie in Nederland gebleven? Of heb je andere keuzes gemaakt?

In de zomervakantie kijken wij meestal terug op de afgelopen maanden. Wat ging goed, wat kan beter, wat moet anders? Vaak maken we dan keuzes en nemen we ons voor om activiteiten en werkzaamheden na de zomervakantie juist wel of niet te gaan doen.

Nieuw: systemisch werken Wij hebben ook keuzes gemaakt voor onze Praktijk Boom. We ontdekten dit jaar dat we graag systemisch werken met kinderen en hun ouders, jongeren en volwassenen. Wij denken, voelen en vinden dat alles met elkaar is verbonden. Wil je kijken waarom iets niet loopt in je leven, dan kan je kijken naar het systeem waar jij deel van uitmaakt. Zoals je gezin, familie, vrienden en werk.

Groepsgeluk

Een grote wens van ons was om ook systemisch te kunnen gaan werken op scholen. Dit vonden we in de cursus GroepsGeluk. Daarin maak je de dynamiek van de groep zichtbaar met houten poppetjes, picto’s, symbolen en ander klein materiaal op tafel. De kinderen plaatsen hun poppetjes in de ‘klas van gevoel’. Als leerkracht of coach krijg je op deze manier direct een beeld van wat er daadwerkelijk speelt bij de kinderen en in de groep. De kinderen brengen letterlijk hun interne proces en beleving naar buiten. Wanneer je met GroepsGeluk werkt, zet je altijd iets in beweging. Er ontstaan meer verbindingen. Verbinding tussen de leerlingen onderling, verbinding tussen de leerkracht/coach en de leerling, verbinding tussen de leerkrachten onderling, verbinding in de teams.


Vragen Heb jij, als (jong) volwassene, leerkracht, ouder vragen of jij of je kind op de juiste plek staat in het systeem? Of vraag je je af, of en hoe je kind zijn eigen plek inneemt op school, thuis of met vrienden? Wij denken graag met je mee!

Ben je een leerkracht én wil je bijvoorbeeld meer rust in je groep of weten waar pest- of ander gedrag vandaan komt?

Ga dan aan de slag met GroepsGeluk!

Wij helpen je er graag bij.

Bel of mail ons gerust voor meer informatie Tot slot: Wij wensen je een goede keus!

Hartelijke groeten,

Marion en Hanneke

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven