Nieuwsbrief "Samen Bomen"Juni 2020

Bijgewerkt op: 18 dec. 2020


"In het niets is oneindig veel potentie"

(Shunmyo Masuno, Zen en de kunst van eenvoudig leven)

Heb jij de afgelopen maanden, in deze Corona tijd, ook zo veel gepuzzeld? Puzzelen met tijd, kinderen, werk, geliefden, vrienden en emoties? Wij wel! Want we vonden het belangrijk om met jullie contact te houden. Hoe konden we dit contact het beste opzetten, de juiste verbinding en beleving creëren met de volwassenen, ouders en kinderen van onze praktijk? We kunnen zeggen: Het is gelukt. En wat hoorden we veel verrassende uitspraken van de kinderen!

Een ander-halve-meter samenleving: Buiten werd het stiller, maar van binnen in jullie en ons huis, en vaak ook in ons hoofd, was het drukker dan ooit. Een mengeling van emoties, waar en op wie kan je vertrouwen en wat is in deze tijd écht belangrijk.

Familiesysteem Velen kwamen tot de conclusie dat familie heel belangrijk is. Je familie is een zekerheid. Je blijft moeder of vader van je kinderen, broer of zus, oma of opa. Maar het familiesysteem waar jij onderdeel van uitmaakt, lag wel ineens onder een vergrootglas. In het begin voelde het met z’n allen thuis zijn misschien een beetje als vakantie, een kans om echt aandacht te geven aan jezelf en aan elkaar. Wij hoorden van ouders dat ze verrast werden door hun kinderen, zowel positief als negatief. Na een aantal weken ontstonden hier en daar ook de eerste irritaties, ruzies, ongeduld, of onrust. Daarbij was het mooi om te horen hoe kinderen en ouders samen creatieve oplossingen bedachten voor het omgaan met elkaar en met de bewegingsvrijheid in de anderhalve-meter-maatschappij. Oude en nieuwe spellen kwamen uit de kast of werden zelf bedacht. Nieuwe rituelen ontstonden zoals de Verwen-vrijdag! Uitspraken van kinderen Opvallend was hoe vaak kinderen aangaven dat ze hun opa’s en oma’s missen en natuurlijk hun vrienden. Hoe jammer ze het vonden dat ze verjaardagen niet met vrienden konden vieren, musicals, diploma-uitreikingen en schoolkampen niet doorgaan. En wat ons verraste, was hoe krachtig juist kinderen reageren op deze tijd. Een meisje gaf aan dat ze vooral aan NU dacht en niet aan later, dat ze dichter naar haar ouders was gegroeid en respect had voor wat haar ouders allemaal deden. Veel gehoorde opmerkingen waren: 'We  gaan er met z'n allen tegen aan'; 'We denken aan anderen'! Praktijk Boom is weer geopend. Wij puzzelen, nu weer live, graag met je mee. Je kunt bij ons terecht met vragen over: Begeleiding van kinderen en jongeren die op een of andere manier vastlopen op school, thuis of op het werk. De plek die je op dit moment inneemt in je relatie, je gezin, je werk, bij vrienden. Sta je op de juiste plek, heb je of neem je voldoende ruimte voor jezelf, welke emoties spelen er, heb je inzicht in je kwaliteiten en gebruik je je kwaliteiten, speelt er op een diepere laag iets wat jou beïnvloedt? Een opstelling kan je hier inzicht in geven.   Wat het je oplevert:  Inzichten, tools, ruimte in expressie in gedachten en gevoelens.  Hernieuwde energie.  Focus op wat echt belangrijk voor je is. De aanbieding van deze maand Een (intake) gesprek of opstelling Normale prijs 70 Euro, deze Juni maand 55 Euro Voor vragen of voor het maken van een afspraak; bel of mail ons gerust. Tot ziens en blijf in contact met jezelf en anderen. Hartelijke groeten,   Marion en Hanneke

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven