Stress, angst, relatieproblemen of burn-out?

Nieuwsbrief Juni 2021

(uit: De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy)

De kunst van het leven is jezelf ontdekken. Inzien dat je zo af en toe vastloopt, klem zit. Niet meer weet welke kant je op wilt gaan. Erken voor jezelf dat je het niet alleen hoeft te doen.


Lars, 6 jaar: ‘Eigenlijk heb ik de hele dag een vol hoofd en dan ineens gaat het piepen in mijn oor.’ Suzanne, 10 jaar: ‘Als ik een rekentoets zie, gebeurt er iets raars in mijn hoofd. Ik kan niet meer denken. Ik wil weg en hoor de hele tijd in mijn hoofd de zin: Je kan het niet.’ Anne, 17 jaar: ‘Als er iets misgaat bij ons thuis, meestal als er ruzies zijn, dan denk ik vaak: het ligt aan mij. Ik voel mij schuldig. Marja, 43 jaar: ‘De ene na de andere gedachte schiet door mijn hoofd. Ik kan niet meer kiezen wat ik wil. Heb het idee dat ik veel moet doen, maar ik krijg het niet georganiseerd. Ik loop steeds te rennen, voel een continue spanning in mijn lijf.’ Zomaar wat zinnen van de gesprekken die wij de laatste maanden binnen praktijk Boom voerden. Opvallend hoe we al van jongs af aan vele gedachten hebben. Volgens de Amerikaanse psycholoog Timothy Brown hebben we 60.000 gedachten per dag. In de loop van de tijd kan zich uit deze gedachten een verhaal vormen in je hoofd. Een verhaal dat opgebouwd is uit overtuigingen over jezelf die we geloven en als ‘waar’ beschouwen. Zoals: ik doe er niet toe, ik hoor er niet bij, ik ben niet goed genoeg zoals ik ben, ik word niet gesteund.


Begin van een overtuiging Het begin van een overtuiging ligt meestal in onze kindertijd. Als kind geven we alles wat er om ons heen gebeurt een betekenis in relatie tot onszelf. Wat ben je op dat moment over jezelf gaan geloven? Het is niet de waarheid over wie je werkelijk bent. Wat is het moment dat je denkt: ik weet het niet meer. Ik loop vast. Stress, spanning, angst, ik heb geen energie meer. Mijn hele lijf doet pijn…HELP! Opstelling Binnen praktijk Boom vinden we dat een opstelling een mooie manier is om voorbij het denken, oordelen en de overtuigingen te gaan. Door een opstelling krijg je inzicht in welke last je al een tijdje bij je draagt, waar je naar verlangt, waar je op vertrouwt. Waar je misschien bang voor bent? Om tenslotte in te zien waar je kwaliteiten en je kracht zit. Wij doen regelmatig opstellingen met partners en het resultaat is meer inzicht in de onderliggende dynamiek van de relatie. ‘Bart (40) , ‘bizar om te ontdekken dat mijn eigen opvoeding, mijn vader, nog steeds een rol speelt in de relatie die ik heb met mijn vrouw en kinderen. Zou een opstelling ook iets voor jou zijn? Je bent van harte welkom!
Praktijk Boom en de buurvrouw Praktijk Boom zit alweer vijf maanden op de Papaverweg; een heerlijke, fantastische plek. Het bruist in en om ons gebouw. Zo zijn wij in gesprek gegaan met Mariëlle, onze buurvrouw, de oprichtster van Movement Matters. En we gaan samenwerken! Wil je weer even VOELEN wat echt belangrijk voor je is? Bij Movement Matters geloven ze dat lichaamswerk bij kan dragen om wezenlijk contact te maken met jezelf. Bij Movement Matters kijk je samen hoe een massage of een behandeling je kan helpen om lekkerder in je vel te zitten. Binnenkort bieden we een pakket aan van een sessie bij ons in de praktijk EN een klachtgerichte behandeling bij de buren van Movement Matters. Ontspannen de zomervakantie in, hoe lekker is dat! Houd onze website in de gaten. Nieuwsgierig naar een opstelling voor jezelf, voor jullie als partners, of voor je kind? Neem contact met ons op. Wij informeren je graag! Praktijk Boom wenst je (alvast) een ontspannen en zonnige zomervakantie toe! Veel liefs, Marion en Hanneke Ons adres is: Papaverweg 48 1032 KJ Amsterdam

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven